Dostoyevsky † 30.04.2015

VH06-021-55241
Trakehner, ori
Kimo, 168cm
Syntynyt 02.06.2009
Estepainotus, 160cm
Omistaja ksuvi (VRL-06542) / Barricade
Ex-omistaja Tuontikeskus Alegre

Saavutukset

ERJ-II
8 + 40 + 19 + 10 + 15 = 92 p

Jälkeläiset

25.11.2009 tamma Aostar M&M, emä Artistic Te, omistaja namusetä
01.02.2010 ori M&M Daniel, emä Artistic Te, omistaja 264ij
23.02.2015 tamma Alida Spider, emä Ayse Engel, omistaja namusetä

Sukutaulu

i. Leo Tolstoi
evm, trak, rt, 170cm
ii. White Russian xx
evm, xx, rn, 169cm
iii. Rusberry xx
evm, xx, rt, 173cm
iie. Rosemund xx
evm, xx, rt, 168cm
ie. Louisa III
evm, trak, rn, 170cm
iei. Hildenburg
evm, trak, rn, 173cm
iee. Linneolis
evm, trak, m, 168cm
e. Dastanja
evm, trak, km, 170cm
ei. Dantzuft
evm, trak, m, 175cm
eii. Danzell
evm, trak, m, 172cm
eie. Zuftavia
evm, trak, rt, 168cm
ee. Gerthuld xx
evm, xx, km, 170cm
eei. Quebeck xx
evm, xx, km, 172cm
eee. Keramine xx
evm, xx, rt, 172cm

i. Leo Tolstoi eli nopeasti ja kuoli nuorena. Tämä rautias trakehnerori aloitti esteuransa nuorena, saavutti heti huipun ja siitti 12 kaunista varsaa, joista suurin osa jatkaa isänsä menestystä esteradoilla. Muutama jälkeläinen on jäänyt pelkkään siitoskäyttöön. Dosse on perinyt isältään voitontahdon ja loistavan hyppytekniikan. Luonteeltaan Leo oli helposti stressaantuva ja aina kaikkensa antava. Se oli enemmän yhden ihmisen hevonen, eikä vilkas kisaelämä sopinut sen luonteelle. 170cm korkea Leo kuoli kotonaan 13-vuotiaana stressiperäiseen mahahaavaan.
ii. White Russian xx on ori, josta suvun hyppylahjat ovat kotoisin. Vaikka ruunikon täysiverisen vanhemmat olivat ns. "puskaratsuja", oli White Russian saanut jostain valtavan ponnuvoiman ja hyvän tekniikan. Ori niittikin uransa aikana mainetta ja kunniaa ja nautti täysin siemauksin suosiosta. White Russian oli luonteeltaan nöyrä ja yritteliäs, erittäin miellyttämishaluinen. Orin pystyi laskemaan vaikka lapsen käsiin, eikä se yrittänyt mitään. 169cm korkea täysiverinen kuoli rauhassa 29-vuotiaana vanhuuteen.
ie. Louisa III oli temperamenttinen ja vauhdikas tamma. Ruunikko trakehner oli täynnä virtaa ja sitä sai pidellä hiukan kovempaa, jos aikoi pitää hanskassa. Louisan esteura jäi melko matalalle, tamma hyppäsi vain 120cm koska ei jaksanut pysyä kunnolla kuulolla. Louisan varsat perivät vain tamman parhaat puolet, energian ja innokkuuden. Riehuminen on jäänyt varsoilla taka-alalle. 170cm korkea Louisa jouduttiin lopettamaan 18-vuotiaana sen ryöstäessä irti taluttajalta ja juostessa piikkilanka-aitaan, joka silpoi tamman jalat.

e. Dastanja on lempeä, kimo trakehnertamma. 170cm korkea hevonen on kaikin tavoin loistava siitostamma, se on erittäin äidillinen ja kiltti. Dastanja ei ole juurikaan kisaradoilla loistanut, käynyt vain muutamissa aluekisoissa. Tamma periyttää sitkeyttä ja lempeää luonnetta. Valitettavasti Dosse on poikkeus sääntöön eikä juuri näitä ominaisuuksia ole saanut. Dastanja elää tälläkin hetkellä Saksassa kotitallillaan pyöräytellen maailmaan kauniita varsoja.
ei. Dantzuft oli kiltti ja rauhallinen musta trakehnerori. Se kunnioitti ihmisiä ja halusi aina miellyttää. Kapasiteettia suurille esteradoille sillä ei kuitenkaan ollut, joten Dantzuft keskittyi periyttämään miellyttävää luonnettaan. Ori saikin kunnioitettavat 30 varsaa, joista suurin osa keskittyy isänsä tavoin suurimmalta osin suvun jatkamiseen. Dantzuft kuoli 31-vuotiaana luonnollisesti vanhuuteen.
ee. Gerthuld xx oli kiivas ja kiukkuinen tamma. Sen näki useimmiten korvat luimussa ja hampaat irvessä. Tarpeeksi kokeneella käsittelijällä Gerthuld oli kuitekin loistava kilpahevonen, esteradoilla se pisti aina parastaan ja menestyikin jopa 150cm radoilla. Gerthuldilta jäi vain muutama varsa, eikä yksikään niistä ole perinyt Gerthuldin äkäistä luonnetta. 170cm korkea kimo tamma kuoli 21-vuotiaana suolikiertymään.